Pinkbubble auttaa sinua blogin monimutkaisessa maailmassa

Tämä vaaleanpunaiseksi kuplaksi nimetty sivusto auttaa sinua, kun olet vasta pystyttämässä omaa blogiasti tai oletpa sitten jo alan ammattilainen, mutta tarvitset apua jossain tietyssä asiassa.

Vinkkejä aloittamiseen

Vain harva todellisuudessa tietää, mitä blogin pitäminen todellisuudessa pitää sisällään. Yksinkertainenkin blogi vaikkapa vain omaksi tai perheesi iloksi, tarvitsee alustan, jolla toimia. Verkkosivujen suunnittelu käy joiltakin käden käänteessä, mutta usein se vaatii asiantuntevaa ammattiapua heti alkuvaiheilla. Täältä löydät myös vinkkejä moniin asioihin, mihin ei itse välttämättä olisi huomannut edes kiinnittää huomiota. Asioita, joita blogin kirjoittajan kannattaa ottaa huomioon, on valtavan paljon. Toimimme sinulle vertaistukena ja opastajan uuteen maailmaan astuessasi.

Tukena lukijamäärän kasvaessa

Jokaisen bloginkirjoittajan unelman käydessä toteen, eli lukijoiden mielenkiinnon ylittäessä tavoitteet, tulee taas kirjoittajalle uutta mietittävää. Lukijamäärän käydessä suureksi, vaaditaan verkkosuunnittelun ja rakenteellisia toiminnanmuutoksia jälleen kerran. Tukea siinä, kuinka blogisi mainokset saadaan tuottamaan, ja kuinka laatikot sivuille kannattaa asetella, löytyy meiltä. Pienimmätkin asiat, kuten blogin luettavuus ja taustavärit ovat asioita, jotka oikealla tavalla tehtynä houkuttelevat paitsi lukijoita, myös mainostajia puoleensa. Näihin kaikkiin asioihin kaipaa kokenutkin tekijä vinkkejä. Tarvitseehan myös mestarikokki tuekseen keittokirjaa aika-ajoin.

Kokemuksia huippusuosion jo saavuttaneilta

Kokeneen ja suositun bloggarin elämä voi kuulostaa ja näyttää ulkopuolisen mielestä timanttisen ihanalta luksuselämältä ilman huolen häivää. Kuitenkin tie menestykseen ei aina tule ruusuilla tanssien. Moni bloggari, joka tienaa kuusinumeroisia summia vaatimattomalta kuulostavalla blogien kirjoittamisella, on tehnyt oman sivunsa eteen tolkuttoman määrän työtä ja hankkii koko ajan lisää tukijoita ja sponsoreita tehden täyspäiväistä työtä sen aikaansaamiseksi. Suomessakin on monta suosittua bloggaria, mutta blogista saavutettava hyöty on usein hyvinkin vaihtelevaa heidän kesken.

Kirjoituksen sisältöön vinkkejä

Vain harva blogia kirjoittava oikeasti miettii, mitä sivuillaan kirjoittelee. On monille bloggareille jo ihan itsestään selvää, että hänen mielipiteensä ja kirjoituksensa kiinnostavat ihmisiä ja vaikuttavat heidän ostokäyttäytymiseensä. Tämä on monissakin tapauksissa enemmän kuin totta, sillä blogeja ja mielipiteitä luetaan aktiivisesti ja mielenkiinnolla. Kuitenkin vielä muutama asia kannattaa omistakin kirjoituksistaan tarkistaa, ennen kuin päästää näppäimistöllä sauhunneen tekstin lentoon internetin maailmaan. Liian vahvoista mielipiteistä löytyy varoittavia esimerkkejä, joiden jälkiä ei kannata seurata. Myös hyvälle tekstille voi saada huonosti lukijoita, mikäli et osaa johdattaa lukijoita nappaavan otsikoinnin avulla.

Oikeinkirjoitus ja äidinkielen perusopit hallussa?

Kun puhutaan bloggareista, voisi olettaa äidinkielen taidot olevan automaattisesti hallussa. Kuitenkin monikin suomalainen kirjoittaja voisi palata suoraan takaisin peruskoulun äidinkielen tunneille. Tökerö kirjoitustyyli ja puheenomainen kirjoitus luettavassa muodossa on asia, joka karkottaa paljon enemmän lukijoita kuin se houkuttaa. Kukaan ei oikeinkirjoitusta blogien maailmassa tarkista puolestasi, joten tekstien kirjoitukseen sekä oikolukuun kannattaa käyttää aikaa, jotta lukijat saavat luettavakseen laadukkaita tekstejä ilman kirjoitusvirheitä.