Ajan hermolla pysyminen on tärkeää

Niin tekstissä, kuin itse ulkoasussa tulee kiinnittää huomiota ajankohtaisuuteen. Internetin maailma on tehnyt maailmasta vieläkin nopeammin pyörivän, ja pienetkin virheet ja epäkäytännöllisyydet huomataan helposti.

Päivittäminen tärkeää kaikilla sivustoilla

Verkkosivujen suunnittelun osalta ajan hermolla pysyminen, ja sivujen päivittäminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä. Niin kuin paikallisten sanomalehtien, myös blogien suunnitteluun tarvitaan aika-ajoin uudistuksia ja muutoksia. Rakenteeltaan tämänkin pitäjän uutiset ovat samankaltaiset, sillä ei tahallaan haluta eksyttää jo olemassa olevaa lukijaa täysin uudella alustalla. Kuitenkin aika ajoin tehtävä uudistus korjaa aina pieniä erheitä, ja hioo niin sanotut karkeimmat kompastuskivet sivuista pois. Lisäksi alati muuttuvassa maailmassamme voi olla tarpeellista lisätä sivuille joitakin elementtejä, tai poistaa niitä käytöstä.

Kaikki päivitykset pohjautuvat vanhaan pohjaan

Esimerkiksi lehden sivuille uusina ominaisuuksina tulleet muun muassa asiakaslähtöisten palautteiden sekä ilmoitusten tekeminen verkkosivujen kautta tehtäväksi. Samalla tavalla suosiota selkeästi keräännyt blogi saattaa tarpeen vaatiessa lisätä omalle sivulleen erillisen palautelaatikon, jotteivat ne hukkuisi alati vyöryvän kommenttitulvan uumeniin. Verkkosivujen suunnitteluun kannattaa käyttää alun alkaen blogia perustamisessa hyvin aikaa, sillä sen aikainen hyvä suunnittelu antaa myös hyvin tilaa päivityksille. Niin kuin monessa muussakin elämän tilanteessa, vankalle pohjalle on helppoa rakentaa ja kehittää uutta.

Pinnallinen ulkonäkö yllättävän tärkeä ominaisuus

Sosiaalisen median ulkonäkö on aina pysynyt samana, vai onko sittenkään? Moni ei enää nykypäivänä tunnistaisi 10 -vuoden takaista alustaa, jolla vierailee nykyään päivittäin. Hiuksen hienot muutokset ajan saatossa ovat muuttaneet nämä alustat täysin, eikä vain sattumalta. Tarpeet ovat tällä alustalla muuttuneet valtavan paljon ja sitä mukaa myös koko konsepti on muuttunut täysin. Nykyisin tämä vuosikymmenen takainen muisto tuntuisi kömpelöltä, eikä monikaan sinne enää palaisi takaisin.

Päivitys ei muuta sivua olennaisesti

Muilla nettisivuilla, tämän kaltaiset totaalimuutokset vuosikymmenen aikana ovat harvinaisia. Toki siinä missä muotivärit vaihtuvat, vaihtuvat myös blogien taustaväritys ja tyyli. Nämä värit ja tyylit valitaankin usein ajattomiksi juuri sen vuoksi, ettei sivun ulkonäkö heittäisi kertaheitolla itseään aivan eri näköiseksi. Lukijalle tämän paikan pitää kuitenkin huokua tuttavuutta ja samanlaisuutta, niin kuin mummolan keittiö. Niin kuin mummolan keittiössä, jotkin esineet poistuvat käytöstä, ja jotkin muuttaa väriään tai muotoaan, mutta sen silti tunnistaa samaksi keittiöksi kuin se sinun ollessasi lapsi. Idealistaa näistä päivityksistä tulee varmasti kertyen päivittäin tai viikoittain myös kirjoittajalle itselleen, mutta silloin kun palautteita alkaa vyörymään myös muilta käyttäjiltä, ajankohta päivittämiselle alkaa olla käsillä.

Hyvä suunnittelu vaatii paljon työtä

Verkkosivujen suunnittelu -vaikka luovaa silmää olisikin, saattaa olla liian suuri pala haukattavaksi kirjoittajalle itselleen, ja jos vain on mahdollista, kannattaa tähän osioon panostaa ulkopuolisella avulla. Sillä vaikka blogi olisikin alusta loppuun sinun omaa käsialaasi, saattaa ulkopuolinen alan ammattilainen saada visiosi paremmin esiin. Esimerkkinä apu tulee varmasti tarpeeseen, kun unibet bonus euro 2021 -tarjouksesta on kysymys, onneksi vedonlyönnin ammattilaiset varmasti jakavat mielellään vinkit, mistä löytyy parhaat kertoimet jalkapallopeliä varten tai mikä joukkue lähtee suosikkina otteluun. eli ammattiapua saa ja on suotavaa käyttää, vaikka blogi olisikin niin sanotusti harrastusmielessä laadittu. Harrastuksiin panostetaan muutoinkin rahallisesti, miksei siis myös blogiinkin. Muistaen myös sen, että tämänkaltainen verkkosuunnittelu on kertaluontoista korvausta vastaan tehtävä työ, ja sen jälkeinen sivujen päivittäminen ja muokkaaminen saattaa sujua sinulta itseltäsikin huomattavasti sujuvammin, tai jos ei muuta, niin ainakin nopeammin. Hyvä pohjatyö palkitsee siis myös blogin kirjoittajan tulevaisuuttakin.